Премиерът Денков допусна отлагане за Еврозоната

Коментира какво предстои

Премиерът Денков допусна отлагане за Еврозоната | StandartNews.com

Влизане в Еврозоната на 1 януари 2025 година - това е целта на България, обяви премиерът Николай Денков. Той обаче допусна и отлагане с няколко месеца.

„Ако бъде отложено с 6 месеца, защото не сме покрили инфлацията, това е нормален процес, няма нищо фатално. Ние вървим по програмата, която ще ни доведе до крайния резултат - еврото да бъде основната валута, с която си плащаме в България“, посочи Николай Денков.

Ротационният процес също се движи по план.

„Това, което не сме започнали, е да обсъждаме конкретни имена, защото в момента правим анализ на работата на министрите по изпълнението на програмата. Списъкът при регулаторите е голям. Някои са забавени с години, трябва системно да бъдат попълнени в следващите месеци“, допълни министър-председателят.

„За мен е важно да бъде завършен анализът, да имаме яснота за свършената работа от всеки един от министрите и след разговор с Денков да минем на следващ етап. Важно е да имаме яснота къде сме се справили със заложените срокове в управленската програма и къде има рискове“, добави вицепремиерът Мария Габриел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай