Прекратиха пълномощията на депутата Любомир Петков

Народният представител става консул във Франкфурт

Прекратиха пълномощията на депутата Любомир Петков | StandartNews.com

София. Депутатите в НС прекратиха пълномощията на народния представител Любомир Петков. Той е от парламентарната група на Коалиция за България и ще бъде консул във Франкфурт.

Общо 183 народни представители гласуваха за прекратяване на пълномощията. От тях 167 са „за", 9 „против", а 7 се въздържаха.

Преди гласуването депутатите от Коалиция за България и ГЕРБ влязоха в спор, а „калинките" във властта отново бяха споменати. „Аз не смятам, че Любо е от младите лица. Младите лица ще видите тепърва, в изборите, за които мечтаете, ще видите новите лица", заяви депутатът Стефан Данаилов. Цецка Цачева пък му отговори с думите: „Когато говоря за нови лица, имам предвид нови лица в листата. Те са с много дългогодишен опит в тази зала. Вашите съграждани ще запомнят Любомир Петков, определена фирма на баща му, да свърши някоя работа".

Освен че спори с Данаилов, Цачева се обърна и към Антон Кутев от БСП. „Г-н Кутев, приятно ме изненадахте. Ако помните всички имена от портретите, аз съм готова да седнем и вие да казвате първото име, аз второто. Много добре познавам г-н Петков, той е достоен човек, но не може малко повече от три месеца, след като си положил клетва, че ще работиш в интерес на хората, да приемаме, че нямате други кадри и експерти, които да изпратите там и заради това сте решили, че това е достоен човек там. Ще питам г-н Вигенин дали е имало натиск от партийната централа", каза депутатът от ГЕРБ.
След реплика към Цачева да изпълни песента „Молитвата на Франсоа Вийон", тя отвърна, че „Веселбата е най-доброто лечение за духа и тялото".

Спорът по прекратяване на пълномощията на Любомир Петков продължи с изказване на Валери Жаблянов: „Моля за по-голямо доверие към хората и техните качества. Вчера имаше изслушване на посланиците в Комисията по външна политика. Един от кандидатите – доста млад човек, без никакви заемани позиции в дипломацията преди това. Той замина посланик в една от най-старите демокрации в Европа. Комисията беше добронамерена, защото човекът беше подготвен, компетентен и заслужава доверие. Той показа, че познава проблемите на съвременна Франция. Не са толкова много подготвените хора, дайте да не подхождаме по този начин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай