Преговорите за правителство са към края си. Ще има ли кабинет?

В срищата участват представители на ПП, БСП и ДБ

Преговорите за правителство са към края си. Ще има ли кабинет? | StandartNews.com

"Продължаваме Промяната", БСП и "Демократична България" се обединиха около предложената управленска програма, но все още не са обсъждали състава на правителството. Това казаха лидерите в коалицията след преговорите. 

В срещата участват лидерите на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков и Асен Василев, на "БСП за България" Корнелия Нинова, на "Демократична България" Христо Иванов, министри и народни представители.

“Все още не сме коментирали персонален състав на правителството, нито структура”, каза Асен Василев. “Това е официалния документ, около който се убедихме. Той предвижда Бойко Рашков да е председател на КПКОНПИ”, допълни той.

Думите му потвърди и министър-председателят в оставка Кирил Петков.

“Когато каузата “България” е водеща и знаем колко би загубила страната ни, показахме диалогичност. В следващите 6 месеца имаме толкова много милиарди и толкова много закони, които трябва да бъдат приет, че нищо друго няма значение. Всеки един от нас сложи България пред всичко друго”, заяви Петков и допълни: “Ако всеки един в НС има такова поведение, ние бихме имали правителство”.

Преди началото на преговорите от БСП поискаха поправки в текстовете. Те настояваха в програмата да има безплатни лекарства за деца до 14 години, както и безплатни учебници от за учениците от 1 до 12 клас.

“Удовлетворени сме от това, което постигнахме във финалния вариант на програмата. Продължаваме напред с надежда, че ще получим подкрепа”, заяви Нинова.

По информация на Нова телевизия

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай