Преговорите удариха на камък. Двама министри спъват кабинета

Разговорите са прекъснати, драматични часове

Преговорите удариха на камък. Двама министри спъват кабинета | StandartNews.com

Преговорите за кабинет удариха на камък. Това заявиха неофициално участници в разговорите между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България", които текат в парламента. Преговорите са прекъснаха, съобщиха източниците ни и заговориха за избори.

ВИЖ ОЩЕ: Война на нерви! Съдбовни преговори за кабинет

Макар споразумението между двете партии да е изцяло договорено, ябълката на раздора остават двама министри.

ВИЖ ОЩЕ: ПП вдигна тревога в страната! Телефоните на червено

ГЕРБ са категорични - хората на Борисов настояват за смяна на военния министър Тодор Тагарев и на енергийния Румен Радев. Настояват на тяхно място в кабинета да влязат председателят на комисията по отбрана в НС Христо Гаджев и бившият енергиен зам.-министър Жечо Станков. 

ПП-ДБ обаче са непреклонни. Те не дават и дума да се каже да отстраняването на Тагарев. 

В 12 ч. Мария Габриел не отиде в Президентството, за да отчете изпълнението на мандата, както вчера обявиха от ГЕРБ, че кандидат-премиерът ще направи. От "Дондуков" 2 заявиха, че президентът Румен Радев има готовност да приеме Габриел веднага, щом е готова с решението на двете партии за кабинет. 

"Държавният глава има готовност да приеме кандидата за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно събрание, съгласно нейната готовност да обяви резултата от преговорите в рамките на заложения в Конституцията срок от 7 дни", заявиха от прессекретариата на президентството.

Това най-вероятно ще се случи по-късно днес. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай