Прегласуваха спорния текст за промени в Конституцията

Прегласуваха спорния текст за промени в Конституцията | StandartNews.com

След трето гласуване на текста, който предвижда НС да може да изслушва и приема доклади от главния прокурор. Това съобщи "Фокус" и уточни, че предложението бе прието със 191 гласа „за".

По-рано лидерът на ДПС Лютви Местан предложи спорния текст да бъде прегласуван. 191 от общо 225 гласуваха „за", 34 бяха „против", нито един не се въздържа.

В крайна сметка промените бяха приети след като в НС събраха необходимия минимум от 180 гласа.

„В момента вие превърнахте важно гласуване в цирк и народа няма да ви прости това", каза по-рано Таско Ерменков от БСП. „Когато процедурата по гласуване или резултатът бъде оспорен, председателят разпорежда да бъде повторен. Резултатът от повторното обсъждане е окончателен. Станахме свидетели на онова, което разяжда съдебната система. Тя днес е обект на критика, защото е подложена на тежки външни зависимости и грозни вътрешни зависимости. Потвърдихте как в една почивка и сделка, сменихте резултатите си, в резултат на договорка. Това е предпоставка да няма никакво доверие към онова, което ще направите в бъдеще", коментира от своя страна Георги Божинов, който даде отрицателен вот. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай