Понеделник,

Председателят на УС на НКЖИ отвърна на уволнената шефка

От: Агенция Стандарт -
4117
Председателят на УС на НКЖИ отвърна на уволнената шефка
A
A
A

"Беше освободена заради несправяне с работата. В нейния ресор бяха обществените поръчки. Част от тях бе и снабдяването с гориво. И не се справи с тази работа". Това обясни инж. Марио Гълъбов, председател на Управителния съвет на НКЖИ, по повод уволнението на Гергана Алексова от поста заместник-директор на компанията. 

"Генералният директор и УС бяха принудени да звънят по телефони на БДЖ, наши добри приятели и партньори, и ДПТСВ - също приятели, за да търсим назаем гориво, с което да продължат да работят машините в този летен период. Спрат ли да работят, пътят ще се разстрои през зимата и ще имаме хиляди проблеми”, посочи той в ефира на "Твоят ден" на NOVA NEWS.

Гълъбов коментира още, че е имало сигнали срещу Алексова за проблеми със снабдяването с горивата и това е била една от причините тя да бъде освободена толкова бързо. Сигналите били изпращани до Министерството на транспорта. Гълъбов не пожела да ги коментира в ефир, но подчерта, че това уронва престижа на компанията.

ВИЖ ОЩЕ: Набързо уволнена шефка от НКЖИ проговори за причините

На данните, изнесени от Алексова пред NOVA, че НКЖИ има гориво само за десетина дни, Гълъбов категорично отговори: "Компанията няма да остане без гориво, но беше поставена на косъм да не свърши своята лятна кампания за приключване ремонта на железния път и контактната мрежа".

"Договорът с "Теракорп" е прекратен. Сега се обжалва. „Ние изчакваме. Няма да се купува гориво оттам", посочи още Гълъбов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички