Понеделник,

Набързо уволнена шефка от НКЖИ проговори за причините

От: Иван Ангелов, кадър НоваНюз -
3527
Набързо уволнена шефка от НКЖИ проговори за причините
A
A
A

"Подозрението ми е, че бях освободена, защото съм пречка за завръщане на модела ГЕРБ-ДПС", заяви пред НоваНюз бившият заместник-директор на НКЖИ Гергана Алексова, която бе уволнена в сряда.

На въпрос как е научила за уволнението си, тя отговори, че е била извикана в кабинета на  генералния директор на компанията. Там били само двамата. "Точните думи бяха: "Аз много добре работя с теб, нямам забележки към твоята работа, но така ми наредиха". Алексова попитала кой му е наредил. "Каза, че министърът му е наредил", посочи тя и уточни, че не е било споменато името на служебния министър Христо Алексиев.

Вчера Алексова написа във Фейсбук, че е изпълнявала разпореждане на генералния директор Златин Крумов. "Разпореждането му беше, че трябва да се прекрати сделката за горивата с фирмата "Теракорп", която и към този момент беше доставчик на НКЖИ. Договорът с нея е сключен след сделка на Софийската стокова борса на 13 май. Предишния ден вечерта си подписах допълнителното споразумение за зам. ген. директор", каза Алексова.

На въпрос кой стой зад "Теракорп" Алексова отговори, че в медиите се спекулира с името Кирил Добрев. „Ще има спекулации - от медиите разбирам, че освобождаването ми е заради този договор и е трябвало да ми бъдат предадени поздрави от един човек. Чета, че трябвало да ми бъдат предадени поздрави от Кирил Добрев. Не са ми предали поздрави от него. Дали е вярно, или не може би ще каже този, който е трябвало да ми предаде поздравите".

На обвинението, че заради нея компанията е останала без горива, Алексова отговори, че тя е била без горива известно време преди сключване на сделката на 13 май. "В момента компанията има горива за още 10 дни. Поне така твърди самият генерален директор и поделенията, които потребяват течните горива на едро", коментира още тя.

Алексова определи всички обвинения срещу нея като "манипулация". Отрече да е политическо назначение и обяви, че ще обжалва уволнението си.

"Аз съм уволнена не за некомпетентност - за това има отделен член в Кодекса на труда. Аз съм уволнена, защото бройката "ръководител международна дейност" е съкратена", категорична бе Алексова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички