Правителството остава до редовните избори

Това обяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов

Правителството остава до редовните избори | StandartNews.com

Правителството ще води държавата до редовните избори, ако си върши работата. Това обяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред Нова телевзия.

Той попита иначе каква би била алтернативата. "Каква е алтернативата? Коалиция БСП, ДПС", посочи Каракачанов.

Вицепремиерът не се е отказал от идеята да бъде парламентьор между Министерския съвет и Президентството. "Не съм се отказал от идеята си, че трябва да има диалог. С омраза, противопоставяне и война между институциите, никоя държава не е просперирала", категоричен бе вицепремиерът.

Относно обвиненията, които се появиха след посещението му в САЩ  Каракачанов каза, че  „опозицията или не е чела какво гласува през 2018 г., или търси евтини дивиденти. Проектът за самолетите е за 16 самолета – 8 като първа част от сделката, 8 като втора част".

Каракачанов подчерта, че за момента има само изпратено запитване от страна на Министерството на отбраната до „Lockheed Martin”. То е за това на какви цени, в какви срокове и при каква схема на разсрочено плащане могат да ни бъдат предоставени вторите 8 самолета, след като получим първите 8.

„Това не е като да отидеш да си купиш хладилник, а е процес продължаващ 1 година. Ние просто правим запитване. Нищо повече! Никой не е казал, че утре, в другиден или другия месец някой ще сключва договор. Най-вероятно ще е следващото правителство. БСП търсят под вола теле. Още самолети ще бъдат купени, но не сега”, категоричен е военният министър.

Вицепремиерът коментира и външната политика. По думите му големи европейски държави ни натискали да подкрепим Северна Македония за членството ѝ в Европейския съюз. „Опитват се по дипломатическа линия да оказват натиск. Германската дипломация е много активна в тази насока”, заяви Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай