Пратиха Кърваво писмо на Нинова! Кой е врагът

Пореден опит за удар срещу лидера на БСП от твърдите комунисти

Пратиха Кърваво писмо на Нинова! Кой е врагът | StandartNews.com

Кърваво обръщение разпространиха от ИПО „Социализъм 21 век“ към делегатите на 50 Конгрес на БСП. В него се иска незабавна смяна на председателя Корнелия Нинова и избиране на временно ръководство. Като аргументи авторите са посочили "катастрофални" резултати на партията на изборите и загуба на електорат сред всички прослойки.

Припомняме,  членове на "Социализъм 21 век" са  Георги Пирински, дъщеря му Ана Пиринска, Юрий Асланов, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Емил Бехар, Велислава Дърева.

"Другарки и другари, Делегатите на 50 Конгрес нямат право да си затварят очите пред истината – Българската социалистическа партия затъва в периферията на обществено-политическия живот на страната!

Политическата криза е толкова дълбока, че отвори пространство за радикални идеи за смяна на формата на държавно управление – за отказ от парламентарната република и дори за демонтаж на многопартийния характер на демократичния процес. На този фон, предложеният от Националния съвет на БСП дневен ред на Конгреса напълно се разминава с дневния ред на обществото и остава извън основните предизвикателства пред България днес.

Но ние, делегатите, сме длъжни да осъзнаем истината за състоянието на партията:

- БСП се свива като членска маса и актив;

- БСП губи избиратели във всички социални групи, в които до неотдавна бе водеща сила – сред хора на труда, сред интелигенцията, в селата, сред българското офицерство, и даже сред българските пенсионери;

- БСП има катастрофално нисък процент избиратели сред младите, застарява, а в нея не се вливат нови сили;

- БСП е обезличена в местната власт – губи общински съветници, ръководството се противопоставя на собствените си кметове и дори изключва най-успешните;

С разминаването между думи и дела ръководството изчерпа моралното кредо на БСП. Най-яркият пример е противоречието между декларациите за демонтаж на „модела ГЕРБ“, и действията, с които ръководството легитимира неговите носители.

Това двуличие отчая стотици хиляди избиратели и дори отблъсна значима част от твърдото ядро на партията. Основният въпрос, пред Конгреса в момента е как БСП да се завърне като водеща партия, способна да се противопостави на разрушителните тенденции в обществото", се казва в част от писмото.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай