Пращат още военни на границата с Турция

Пращат още военни на границата с Турция | StandartNews.com

Ако е необходимо, на българо-турската граница ще бъдат изпратени още военни и техника. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в Елхово. Заедно със заместник-началника на отбраната ген. Константин Попов той посети граничния район, за да види на място в какви условия работят командированите близо 120 души. С военна техника те оказват логистична подкрепа и участват в съвместни патрули по граничната зона.

"Съвместно с Гранична полиция ще решим дали е необходимо да увеличим броя на ангажираните военни", заяви Ненчев. Употребата на огнестрелно оръжие се допуска само в условия на неизбежна отбрана, посочи военният министър. Това е ясно посочено в чл.12 на Наказателния кодекс. "Обръщам внимание да се придържат строго към вътрешното законодателство, да се придържат строго към международното право, към международното хуманитарно право и към Устава на ООН и отново ще призова строго да се придържат към разписаните инструкции", каза Ненчев.

В Елхово заместник-директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция" Деян Моллов съобщи, че ТИР с румънска регистрация и турски водач е бил задържан в нощта на събота срещу неделя с 31 нелегални мигранти. От Гранична полиция очакват бежанският натиск да продължи да се усилва през зимните месеци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай