ПП заговориха за постове. Кой ще бъде "златен пръст"?

Едно стабилно правителство се обединява около приоритети и политики

ПП заговориха за постове. Кой ще бъде "златен пръст"? | StandartNews.com

Ние не сме съгласни да влизаме в коалиция с модела, срещу който се борим, нито да станем съдружници на партии-корпорации. Няма да сме патерица или "златен пръст" на Бойко Борисов и да сме съучастници в замитането на последните 12 години управление. Това заяви пред НоваНюз Йордан Терзийски от "Продължаваме Промяната".

По думите му едно стабилно правителство се обединява около приоритети и политики, а не около интереси и постове. "Имаме готовност и желание да управляваме, въпреки тежката ситуация и кризите. Но искаме да го направим с предвидими и стабилни партньори. След като не ни стигнаха гласовете, ГЕРБ получи доверие на първа политическа сила. Но ние няма да се коалираме с тях", категоричен е той.

Според него трябва да се види дали обещанията на ГЕРБ са били само предизборни лозунги или имат намерение да съставят правителство. ''Когато се окаже, че не могат да съставят кабинет, ние ще преценим как да постъпим. България има нужда от стабилни правителство и парламент, редно е ГЕРБ да сформира мнозинство, а ние ще бъдем конструктивна опозиция", подчерта Терзийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай