Поздравиха новия кмет на Благоевград с "Моя страна"

Еуфорията пред щаба на победителя е голяма

Поздравиха новия кмет на Благоевград с "Моя страна" | StandartNews.com

С близо 2 000 гласа Илко Стоянов от "Има такъв народ" победи Румен Томов, подкрепен от БСП, в днешния балотаж, пише Струма. При 70 % обработени бюлетини 58 % от имащите право на глас са избрали Илко Стоянов, 42 % Румен Томов. Така Благоевград има нов кмет, партията на Слави Трифонов има първия си кмет в България.

ВИЖ ОЩЕ: Слави с първи кмет, Илко Стоянов печели в Благоевград

Еуфорията пред щаба на победителя е голяма. Спечелилият кмет гръмна бутилка шампанско на фона на аплодисменти от симпатизантите му, дошли да го поздравят лично. Първата песен, с която поздравиха новия кмет, беше "Моя страна, моя България" в изпълнение на Деси Добрева и "Ку-ку бенд".

Кметът развалнувано каза и първите си думи, а именно, че днешната победа е новото начало за Благоевград, победа над БСП и победа на благоевградчани, които искат града да се развива и върви убедително по нов път.

ВИЖ ОЩЕ: Илко Стоянов: БСП с удари под кръста до последно

Избирателната активност в община Благоевград на балотажа бе 28,46% или 18 645 гласа, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Това е с 0,7% или около 500 гласа повече от първия тур.

Адв. Стоянов ще довърши кметския мандат от оставащите две години и половина. Стоянов е и водач на листата на партията на Слави Трифонов. Очаква се след парламентарния вот идната неделя той да влезе в парламента и да подаде заявление за напускане, за да остане кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай