Посланик дьо Кабан: Свобода, братство и равенство са още по-важни сега

Посланик дьо Кабан: Свобода, братство и равенство са още по-важни сега | StandartNews.com

Атентатът, който се случи вчера в Ница е много тежък за моята страна. Това заяви посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан по повод нападението във френския град. И благодари на всички българи, съпричастни с болката на Франция.

„Опити за терористични атаки винаги ще има. В демокрацията нашите служби за сигурност работят най-сериозно и твърдо, колкото могат. Франция още е жертва на това, въпреки всички мерки, които взехме през последните месеци. Видяхме как беше организацията на Евро 2016, организирахме и през ноември голяма международна конференция за климата. Всичко това мина без атентати", каза още френският посланик, цитиран от БГНЕС.

Още веднъж искам да благодаря на всички българи и европейски партньори, които са с нас. Както каза президентът, ние знаем от къде идва тази заплаха, ние сме със сигурност първата мишена на ДАЕШ, може би поради различни причини. Факт е, че сме първата страна в ЕС, която използва самолети в Сирия и Ирак да ги удари, може би е една от причините. Фактът, че тези атаки се случиха на 14 юли може би не е абсолютно случайно, тъй като тази дата е много важна у нас, тъй като е нашият национален празник. Също, защото тази дата е символ на волята на моя народ преди повече от 200 години да живее във в свобода, заяви посланик дьо Кабан.

Вижте повече от видеото на БГНЕС:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай