Порочна сватба! Карадайъ заклейми съюза между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ сравни политическата ситуация у нас с кризата от 1997 г.

Порочна сватба! Карадайъ заклейми съюза между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ | StandartNews.com

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ сравни политическата ситуация у нас с кризата от 1997 година.

"Обръщам се към колегите от ГЕРБ – тази порочна сватба, която я виждаме последните няколко дни през медиите, ако се случи при това недоверие на обществото, ще сме свидетели точно на онова, на което бяхме свидетели на 10 януари 1997 г., а именно - българските граждани ще нахлуят тук, в тази сграда", заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група на партията.

„Вчера се навършиха 34 години от депортацията, цинично наречена „голяма екскурзия“. Само за три месеца бяха депортирали 360 хил. български граждани, предимно към Република Турция. Стартът беше 29 май 1989 г. Наред с откраднатите имена, език, религия, минало и настояще, беше открадната и святата връзка с родния дом, родния край и с родината. Това се случи след като танковете и автоматите не дадоха резултат срещу мирните протести в Североизточна България през месец май 1989 г., организирани от д-р Ахмед Доган, нашият почетен председател“, посочи Карадайъ.

„Това положи началото на демокрацията в България, а 34 години след тези събития сме свидетели на тотален разпад на държавата, държавността и демокрацията. Свидетели сме на деинституционализацията на държавата. Умнокрасивите днес се опитва да се представя като заместител на държавните органи и институции. От медиите знаем как за някои самонадеяни, самодостатъчни и самозабравили се овластени нарушители на Конституцията на Република България, на законите на страната, нарушители на граждански права, нарушители на човешки права, няма държавни институции и държавни органи, а самите те се правят на рамбовци и незаконно арестуват опозиционни партийни функционери, нахлуват по домовете на българските граждани и се гаврят с хора в неравностойно положение. Днес се опитват да узурпират цялата власт и службите за сигурност“, допълни още лидерът на ДПС.

„Вече чуваме техните заявки как ще натикат в ъгъла и ще ликвидират опозиционни партии и лидери. Това е пълзящ фашизъм за налагане на диктатура на умнокрасивите“, посочи Карадайъ.

Карадайъ се обърна към народни представители в парламента, които, по думите му, се заявяват за „единствени носители на върховенството на закона и реформи в съдебната система“. „Вие част ли сте от този процес на рушене на демокрацията и държавата“, попита той от трибуната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай