Попова: Страданията в света идват от самозабравили се елити

Попова: Страданията в света идват от самозабравили се елити | StandartNews.com

"Голямата част от днешните страдания в света са по вина на самозабравили се елити, които се събраха с мощни корпорации и правят пари от тези страдания на хората. Проблемите започват от нас, политиците, които натвориха войни и конфликти. Те умишлено пропъдиха хората от ничии земи, защото в тях има ресурс, който да превърнат в пари.

Не оставяйте на политиците сами да си вършат работата, видяхме тяхното безчестие и липса на доблест в лъскавите форуми. И сега върви сесия на ООН, но не се намери никой да се поклони и извини на тези милиони хора, които са прогонени от домовете си", каза вицепрезидентът на РБ Маргарита Попова във финалното си слово на проведената в СОК "Камчия" кръгла маса, организирана от БЧК на тема "Да защитим хуманността".

Силната й реч беше повлияна и от визуалния шедьовър на Вим Вендерс "Солта на земята", който беше показан на Фестивала на здравните и червенокръстки филми. Вместо да поръсват захар политиците сипват сол в живота и раните на хората и "посяха ветрове, а сега ще трябва да жънем бури", продължи Маргарита Попова. По думите й голяма част от НПО са създадени от политиците, за да перат пари и да правят семинари за правата на човека.

Кои права защитават те? За кого е върховенството на закона и за кого е задкулисието, бяха риторичните въпроси на вицепрезидента. Тя посочи, че нито един политик не е поел отговорността и грижата за проблемите, създадени след Втората световна война. Светът е тръгнал да се пренарежда, но няма да го наредим добре, ако живеем в паралелни светове. Кога ще се научим политиците да бъдем по-малко демагози, по-малко алчни и като пишем правила, поне да ги спазваме, каза още Маргарита Попова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай