Попова се срещна с престолонаследника на Япония

Попова се срещна с престолонаследника на Япония | StandartNews.com

Токио. С аудиенция при Негово императорско височество престолонаследника на Япония принц Нарухито днес приключи посещението на вицепрезидента Маргарита Попова в азиатската страна. Това съобщиха от пресцентъра на президентството. И уточниха, че

визитата на българския вицепрезидент в Токио бе по повод 55-та годишнина от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Япония.

„Имаше нужда от подобно посещение на високо равнище, за да може освен областите, в които винаги сме постигали добри резултати, да поставим акцент и върху развитието на други сфери в двустранното сътрудничество. Безспорно е, че в културата, науката и образованието отношенията винаги са били много добри", каза Попова.

Япония е партньор, който може да бъде много полезен не само за утвърждаване на отношенията на България с партньори от Азия, но и който на свой ред търси подходящите контакти в Европейския съюз в областта на икономиката и иновациите, обясни вицепрезидентът.

„Имаме подписано споразумение в областта на икономиката и се стремим да насърчим контактите между малките и средните предприятия", каза още Попова и изтъкна, че Токио иска да задълбочи и връзките си с ЕС.

„Япония поддържа активни контакти с големите европейски държави – Франция, Германия, Великобритания, но е много важно, да опознае и по-малките държави в ЕС", продължи вицепрезидентът. По време на разговорите й потвърдено общото желание за разширяване на двустранното сътрудничество в сферите на иновациите, отбраната и сигурността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай