Попова призова за повече популярност на маслодайната роза

Попова призова за повече популярност на маслодайната роза | StandartNews.com

Карлово. Продуктите от маслодайната роза са известни в цял свят – това е визитната картичка на България и една от националните ни гордости. Нека да направим така, че България да бъде позната с розите, с усмивките, с човечността.

Така вицепрезидентът Маргарита Поповапоздрави Карлово по случай Празника на розата в града, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Попова подчерта, че както местната, така и централната власт трябва да полагат повече усилия за  на Розовата долина и празниците, свързани с розобера. Според вицепрезидента, това ще подобри имиджа на страната ни по света. "На нашата географска ширина има красив народ, който работи и пее, който е дружелюбен и уважава съседите си. Трябва да покажем това на всички, които не знаят, че на земята на Апостола живеят трудолюбиви и позитивни хора", каза вицепрезидентът.

Маргарита Попова откри празничната програма в Карлово заедно с кмета Емил Кабаиванов. Сред гостите на празника бяха дипломати, народни представители и туристи от цял свят. Вицепрезидентът участва в традиционен ритуал по розобер в покрайнините на града и посети Историческия музей, където бе показана установка за добив на розово масло. В Карлово вицепрезидентът положи и цветя пред паметника на Васил Левски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай