Попова: Хората трябва да виждат грижа за най-бедните

Попова: Хората трябва да виждат грижа за най-бедните | StandartNews.com

Ще играе ли за президент? Защо не

"Нужно е разбирателство и обединяване около най-важното. Народът трябва ясно да вижда грижите за най-уязвимите в обществото - бедни, болни хора, майки, деца, възрастни", заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в интервю за агенция ПИК днес. Според нея "истинската стабилност означава стабилност в управлението, в обществото и доверие в управляващия елит". "И здравето си да даде за това премиерът, стабилността ще остане илюзорна, ако друг е решил явно или тайно да го спъва", категорична бе Попова.

Президентската институция има уникалната способност да обединява политическия елит, за да се водят смислени разговoри за това, какво е възможно, какво изисква животът днес, как и кога ще се случи и какъв ще бъде ефектът, каза още вицепрезидентът в интервю за Канал 3. Според нея президентската институция има нужда от грижовен стопанин и родолюбец, който обича отечеството си и който цени връзката между поколенията. Попова призова цветът на нацията да се събере на една маса и в сговор и в съгласие да се постигне това, което е необходимо.

Попитана дали сме готови за жена президент Маргарита Попова даде пример с течащата в момента кампания на Хилари Клинтън, кандидат за държавен глава на САЩ, и подчерта, че в Бразилия вече има жена президент. А на въпроса дали е готова да се впусне в битката за поста държавен глава, тя отговори: "Защо не".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай