Помните ли Стоян Кушлев? Ето кога е вадил пистолет на улицата

Бившият шеф на Антикорупционната комисия със смразяваща история

Помните ли Стоян Кушлев? Ето кога е вадил пистолет на улицата | StandartNews.com

Невероятна история за битката си мръсните пари разказа първият председател на специално създадена комисия за борба срещу корупцията, наречена Комисия за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, сега КПКОНПИ. Проф. Стоян Кушлев, смая водещия на „120 минути“ по Светослав Иванов с доста страховита история.

„Излизам от вкъщи само с моята кола и винаги въоръжен. Аз се пенсионирах, но последната ми работа, под мое ръководство комисията отне имущество за стотици милиони на мафията.

Преди 6-7 години се наложи да извадя оръжие на улицата. Отивам да пазарувам в Перник, в кв. „Изток“, и срещу мен тръгват трима с бухалки и ми казват: Ти разплака майките на много наши момчета, сега ние ще се оправим с теб“.  Аз си извадих глога, заредих го и  казах: Сега ще заплачат вашите майки“. Хвърлиха бухалките и избягаха.

Нито съм информирал полиция, нито се разправях, но те знаят всички, че ходя въоръжен“, разказа Кушлев.

Той добави, че е чувал, че искат да го убият.

За шестте години, в които Стоян Кушлев е начело на антикорупционната комисия успява да спечели дела за отнемане на имуществото на знакови фигури като Митьо Очите, Пламен Стоянов-Големия Дамбовец и Братя Галеви.

“Запорите са за повече от 1 млрд., а отнетото имущество за няколко стотици милиона лева. 15 кметове и 10 депутати бяха клиенти на комисията, след мен явно са се отъвали”, каза Кушлев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай