Получаваме 1,8 млрд. лв. от Европа до края на 2014-а

Получаваме 1,8 млрд. лв. от Европа до края на 2014-а | StandartNews.com

София. Страната ни ще получи около 1,8 милиарда евро европейски средства до края на 2014 г. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Тя взе участие в семинар против корупцията и измамите във връзка с европейските структурни и инвестиционни фондове, съобщи БГНЕС.

Корупцията все още е предизвикателство пред България и Европа. Тя струва 120 млрд. лв. на европейската икономика годишно, обясни Златанова.

Европейската солидарност е от изключително важно значение за развитие на регионите и осигуряване на заетост в период на икономическа криза. България ще има достъп до 15 милиарда евро за целия програмен период до 2020 г. Общият интерес винаги е бил тези средства да достигнат до гражданите на България. Финансовите средства от Европейския съвет имат стратегическо значение за страната ни, изтъкна вицепремиерът.

Прозрачност на процедурите, ефективно прилагане на мерките, реформа в законодателството за подобряване на контрола, са част от мерките, с които може да се намали корупцията, смята Златанова. И уточни, че в следващите дни трябва да бъдат оповестени всички договори, които са сключени от правителството.

Форуми като днешния са от голямо значение за повишаване на информираността и намаляване на злоупотребите с корупция, обясни министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай