Половината кабинет на парламентарен контрол

На въпроси на депутати отговарят премиерът и 10 министри

Половината кабинет на парламентарен контрол | StandartNews.com

Премиерът Кирил Петков и 10 министри са на парламентарен контрол днес.

Параметрите на бюджета за тази година ще представи вицепремиерът Асен Василев, а малко по-рано в Народното събрание депутатите ще гласуват окончателно удължаването срока на действие на бюджета за 2021 година до края на март.

Мярката ще позволи плащания като размери и квоти да запазят нивата си от миналата година до изработване на бюджета за тази година. След това пред депутатите застават премиерът Кирил Петков и вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов.

Министър-председателят ще отговаря на два въпроса за изпълнение на националната политика за младежта и има ли проблем със стената на язовир "Огоста".

Сред питанията към вицепремиера Асен Василев е за раздадените допълнителни възнаграждения в НАП в края на 2021 година. Най-много въпроси има към вицепремиера Гроздан Караджов - 9. Той ще говори за срокове за завършване на АМ "Хемус" , както и за промяната в ръководството на "Автомагистрали" ЕАД.

В петъчния парламентарен контрол са предвидени и въпроси към още 8 министри, сред които вътрешният, социалният, здравният, правосъдният и този на образованието, съобщи БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай