Политолог посочи решението на политическата криза

Говори Георги Киряков

Политолог посочи решението на политическата криза | StandartNews.com

"Има няколко задачи, които някои от партиите първо трябва да решат за себе си. След това да потърсят партньорство. Една от задачите е свързана с възможна коалиция между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България". Тук въпросът е кой какво условие ще постави на другата партия, за да се случи едно такова мнозинство. Не съм чул никой да казва твърдо "не". Това е заради резултатите от предишните избори и зараи заканите от предишните предизборни кампании, където се начертаха изключително дебели "червени линии", заяви политологът Георги Киряков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него има много условия, които и "Продължаваме промяната", и "Демократична България" продължават да поставят.

"Те обаче са неприемливи за партия ГЕРБ. Има и други възможни коалиции, които обаче ще изискват много по-сложни компромиси и от страна на партия на ГЕРБ, и от други партии", допълни Киряков.

По думите му никога натиск отвън не е влияел да се състави мнозинство у нас.

"Когато виждат, че формулата за самостоятелно явяване се проваля, те решават, че е по-добре да се съберат и го правят. И така до безкрай ще се случва това събиране и разделяне. Коалиция между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" ще бъде решението на настоящата политическа криза, която е от няколко избори назад", подчерта политологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай