Политици и пенсионери се карат на Бойко

Политици и пенсионери се карат на Бойко | StandartNews.com

София. Политици от различни партии разкритикуваха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, заради изказването му за пенсионерите. В петък бившият премиер обяви, че не партията му, а пенсионерите са „изяли" фискалния резерв. Пенсионерските съюзи също осъдиха изказването му.

Обединените пенсионерски съюзи изразяват своя остър протест срещу изявлението на бившия премиер. „Подобна позиция е не само невярна, но и крайно цинична. По логиката на Борисов българските пенсионери трябваше да останат на нивото на пенсиите от 2008 година, които бяха недостатъчни дори за физическото им оцеляване", се казва в декларацията на пенсионерите.

„Пенсионерските съюзи обръщат внимание на бившия премиер, че той е длъжен да обясни къде се стопиха 5 млрд. лева от фискалния резерв при неговото управление и защо сега резервът е на критичното ниво от 3 млрд. лева, без никакъв ръст на Брутния вътрешен продукт", пише още в позицията.

Борисов насажда омраза срещу пенсионерите, смята председателят на Единната народна партия Мария Капон. „Обидно и безсрамно е бившият министър-председател Борисов да твърди, че пенсионерите са му "изяли" резерва. След като три години слушахме от любимия му министър Дянков, че излизаме от кризата и че резервът е наред, днес нагло ни бе обяснено, че не ГЕРБ, а пенсионерите са изяли резерва. Това изказване удивително прилича на думите на един друг кандидат за министър председател, комуто бяха виновни "алчните старци, изпълзели на припек", казва Капон.

Лидерът на България на гражданите Меглена Кунева пък обяви изказването за грозно и арогантно. „Надеждите за нормална предизборна кампания и възможност гражданите да изберат най-разумния път за излизане от кризата, бяха за пореден път разбити и опорочени от Бойко Борисов и началника на предизборния му щаб Цветан Цветанов", каза Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай