Политици са замесени в паниката в Сливен и Ямбол

Вицепремиерът Томислав Дончев съобщи, че МВР и прокуратурата работят по темата.

Политици са замесени в паниката в Сливен и Ямбол | StandartNews.com

Вицепремиерът Томислав Дончев смята, че външни и вътрешни сили, както и наши политици са замесени в „акцията“, при която родители на ромски деца в Сливен и Ямбол бяха изплашени и прибраха децата си от училище. Това сподели пред Нова телевизия Дончев.

„Това тече поне от половин година и не е толкова невинно, колкото изглежда на пръв поглед. Това не е поредната дигитална щуротия”, категоричен бе вицепремиерът.

„Първо това е след всичките ни системни усилия да върнем децата в клас. 40 000 деца сме върнали. Второ няма как да не си мислим, че това има определени политически мотиви, най-малкото ескалира в определена предизборна ситуация”, коментира Дончев.

Той обясни, че МВР и прокуратурата работят по темата.

„Има външни и вътрешни сили, които са замесени в цялото мероприятие”, заяви Дончев. Той е категоричен, че отнемането на дете е крайна мярка, когато детето живее в опасни за здравето и живота му условия. „Рядка, драстична мярка, която е обект на съдебен контрол”, обясни вицепремиерът.

„Дали има замесени политици? Да! Има партии, които са пряко ангажирани с каузата. Поне няколко кандидат-кмета и една политическа сила са ангажирани. Доколкото знам е коалиционен партньор на левицата в няколко формата за местните избори”, заяви Дончев.

Относно изборите, Томислав Дончев заяви, че на всички избори ГЕРБ са играли честно. „Кампанията не започна добре. От мръсна кампания страда демокрацията”, заяви Дончев.

Той коментира и ситуацията с Волен Сидеров и поведението му в ефира на националната телевизия. „Коалиционното управление нито е лесно, нито е просто и за съжаление предполага компромиси. Въпросът е да не се преминава една граница. Близо сме до нея”, каза Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай