Политическите реакции след оставката на Цветанов

Той се оттегли от всички ръководни длъжности в ГЕРБ

Политическите реакции след оставката на Цветанов | StandartNews.com

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова увери, че Цветан Цветанов остава в партийните редици, но като редови член. По-рано днес от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че той слиза от всички ръководни постове.

Дариткова уточни, че след среща в МС с премиера Бойко Борисов е разбрала за решението на Цветанов да се оттегли от всички ръководни постове в ГЕРБ. По думите ѝ, лидерът на партията е благодарил на Цветан Цветанов за усилията и работата през годините.

"Всички останали подробности, оценки и анализи предстои да бъдат направени от председателя на ГЕРБ", лаконична беше Дариткова. 

"Не ме изненадват действията на Цветан Цветанов, защото очевидно натам се вървеше от началото на сагата с апартаментите". Това каза зам.-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов пред журналисти в парламента във връзка с напускането на Цветан Цветанов от всички ръководни постове на ГЕРБ, предаде Агенция "Фокус". Според Веселинов идеята на премиера Бойко Борисов е да се скъса с лицата, които по една или друга причина са създали лош имидж на партията. 

"Очевидно има процес на замитане на следите в ГЕРБ. Няма как да заличиш мазните отпечатъци от местопрестъплението, дори и да накараш Цветанов да емигрира", заяви Александър Симов от "БСП за България". Той и отбеляза, че с оттеглянето на Цветанов "Апартаментгейт" не става по-малко актуален, както и терасите с размери на футболни игрища и къщите за гости.

Коментарът ни за Цветан Цветанов е същия, както при оставката на Корнелия Нинова - не се месим във вътрешните работи на нито една партия. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид във връзка с напускането на Цветан Цветанов на всички постове от ПП ГЕРБ, предаде Агенция "Фокус". 

"Всяка политическа партия си има свой устав и свои правила, както собствен вътрешнопартиен живот. ДПС никога не е коментирала и не се е намесвала във вътрешните работи на нито една партия. Няма да го направи", заяви Хамид. 

"Коментарът ни е същия, какъвто беше при оставката на Корнелия Нинова. Това си е работа на самите партии. Нас ни интересува ДПС", каза още Хамид Хамид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай