Габриел пред ДПС! Голям приоритет - културното наследство

Преговори ще се водят с всички парламентарни сили без "Възраждане"

Габриел пред ДПС! Голям приоритет - културното наследство | StandartNews.com

Мария Габриел се среща с представители от парламентарната група на ДПС.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС с първа реакция за Габриел и Гешев. Промени в конституцията

Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС започна разговори с представители на партиите в Народното събрание в търсене на подкрепа за съставяне на кабинет. Вчера стана ясно, че преговори ще се водят с всички парламентарни сили без "Възраждане".

ВИЖ ОЩЕ: Мария Габриел поиска главата на Иван Гешев, 10 приоритета (ВИДЕО)

През изминалите 14 години с немалка част от вас настоящи народни представители, настоящи и бивши евродепутати сме работили и постигали резултати. Искам да спомена младите таланти от Сатовча и Борино, от Силистра и Шумен, които сме подкрепяли, бяха първите думи на Мария Габриел.

Винаги сме работили за това решенията, взети от политиците да работят за хората, категорична бе тя.

Ние носим много голяма отговорност пред България. Затова ключовата дума за днешната ни среща е диалог. Само с диалог можем да заявим какво е необходимо за България и българите. Първо имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност, подчерта Габриел.

Мария Габриел представи приоритетите си. Като специално внимание отдели на културното наследство. Включително с иновации, каза Габриел. Друг голям приоритет е развитието на регионите и преодоляване на неравенството.

Първите поканени – коалиция „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ не дойде на срещата. Вчера те помолиха срещата да бъде в петък заради отсъствието на съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай