Почерпиха Гешев с ръчно точена баклава за Байрама

След визитата в Столипиново главният прокурор и пловдивските му домакини се разходиха в "Капана"

Почерпиха Гешев с ръчно точена баклава за Байрама | StandartNews.com

Главният прокурор Иван Гешев бе посрещнат сърдечно за Рамазан Байрам в пловдивския квартал "Столипиново".

Почерпиха го с парче ръчно точена баклава и шербет.  От сладкишите на местните опитаха говорителката му Сийка Милева и пловдивските прокурори Румен Попов, Ваня Христева и Петър Петров, които ги придружиха, съобщава "24 часа".

Срещата се състоя в сърцето на гетото - улица "Сокол", където винаги шуртят води по улиците и се търкалят отпадъци. Този път обаче пространството беше изчистено.

"Човекът дойде да види дали се чисти в квартала, пита ни за битови проблеми и говорихме за образованието сред подрастващите", обясни местният лидер на ДПС Али Байрам, който присъства на срещата.

"Трябва да повишим качеството на образование на децата ни, защото след 8 клас те не могат да се реализират. Тази десегрегация трябва да спре и тогава всички останали проблеми няма да бъдат актуални. Не може в едно училище да има 30 деца от малцинствата и те да си общуват на майчиния език. 1 -2% от завършилите 8 клас след това се реализират или продължават да учат", коментира още градският лидер на ДПС и общински съветник, цитиран от БНР.

Според официалното съобщение на прокуратурата, Гешев е посетил "Стопилипоново" и се срещнал с местни жители, за да се запознае с проблемите им и да обсъдят битовата престъпност и дискриминацията. Той е използвал случая да поздрави мюсюлманската общност по повод празника Рамазан Байрам и да им пожелае здраве, щастие и благодат във всеки дом.

"Местните жители изказаха благодарност за предприетите действия по поставянето на контейнери за смет и почистването на квартала след извършена от страна на Окръжна прокуратура - Пловдив проверка", пише още в съобщението на прокуратурата.

Проверката беше разпоредена преди месец от Гешев, в резултат на която в района бяха поставени допълнително съдове за смет.

След столипиновската визита главният прокурор и пловдивските му домакини се разходиха в квартал "Капана" и седнаха в едно от заведенията да обядват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай