Неделя,

Пълна промяна в туризма. България с ново лого

От: СТАНДАРТ -
Пълна промяна в туризма. България с ново лого
A
A
A

Пълна промяна предстои в стратегическия сектор туризъм. Нужно е да се създаде ново лого на България, нов слоган, както и цялостна нова маркетингова и рекламна стратегия. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов, който днес проведе среща с Организацията на експертите мениджъри в туризма. Проданов разговаря Франк Кванте, главен изпълнителен директор на Фрапорт България и с Мартин Захариев, зам.-председател на Националния борд по туризъм.

ВИЖ ОЩЕ: За първи път! Експерт по културен туризъм става зам.-министър

Министър Проданов заяви, че е съгласен с представителите на бранша и според него е нужно да се промени цялостното възприятие за България от страна на туристите.

Необходимо е не само да се повиши бюджетът за реклама и маркетинг на министерството, но и да се променят както маркетинговите, така и рекламните стратегии и канали за реализация, за да се постигне максимален ефект, заяви министърът на туризма. И подчерта, че дигиталната реклама към момента е оставала на заден план и е редно това също да се промени.

На срещата бяха обсъдени проблемите на бранша, свързани с кадрите в сектора, несигурността, инфраструктурата и рекламата. Дискутираха се даденостите на България и по какъв начин може да се използват, за да се привлекат повече туристи и как да се подобри качеството на предлаганите услуги.

Министър Проданов заяви, че за него е много важно секторът да бъде обединен и сподели, че за в бъдеще маркетинговите и рекламни стратегии трябва да бъдат консултирани с бранша, за да може да се подобри максимално крайният резултат от кампаниите.

Идеята е не само Министерството на туризма, но представители на всички видове туризъм в България да се включат. „По този начин като резултат ще имаме по-качествено таргетини групи от потенциални клиенти и ще има възможност да им се предостави информацията, която желаят да получат по най-подходящия начин“, посочи Христо Проданов. Редно е в министерството да има експерти, които да отговарят за сегментирането в туризма, подчерта още министърът.

Предстоят още срещи с туристическия бранш. В най-кратък срок ще се сформират работните групи, за да се започне възможно най-скоро работа по проблемите на бизнеса.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички