Плевнелиев в клип на Хилъри Клинтън

Плевнелиев в клип на Хилъри Клинтън | StandartNews.com

Българският президент Росен Плевнелиев се появи в предизборен клип на фаворита за номинация на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън.

Видеото е публикувано в официалния Фейсбук профил на Клинтън. В него се вижда кадър от срещата на Клинтън като държавен секретар на САЩ с Плевнелиев през февруари 2012 година. Тогава тя посети България, а той точно беше встъпил в длъжност.

Българският държавен глава се появява на 17-тата секунда в клипа.

Заедно с това се виждат кадри от разговори на Клинтън с Барак Обама, бившия австралийски премиер Джулия Гилард, бившия военен министър на САЩ Леон Панета, Мадлин Олбрайт и други. Идеята на клипа е да я опише като лидер с международен опит.

До момента обаче Хилари Клинтън губи предварителните избори в Ню Хемпшир за номинацията на президентските избори на Демократическата партия от сенатора Бърни Сандърс, съобщи CNN. Вътрешните за Демократичната партия избори в Ню Хемпшър ще се проведат на 9 февруари.

Вторият щат, където ще има партийни избори, ще е Айова. Сандърс изпреварва и там Клинтън с 49 срещу 44 процента според "Куинипиак". Социалистът излиза начело в сондаж за първи път от септември, отбелязва АФП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай