Плевнелиев се нарече ГЕРБер

Плевнелиев се нарече ГЕРБер | StandartNews.com

Статус на соцлидера Сергей Станишев във Фейсбук разбуни духовете в парламента. "С огромна изненада и разочарование в Йордания научих за скандалното признание на Росен Плевнелиев в интервю пред BBC, че е президент на ГЕРБ. Това изказване за принадлежността му обяснява много за поведението, решенията и мотивите му за тях", написа Станишев в социалната мрежа. Повечето от избраниците бяха пропуснали медийната изява на държавния глава, но след изявлението на Сергей се запознаха подробно с интервюто на Плевнелиев. "Това признание обяснява и кашата, която забърка около ЦИК, защо погази конституцията - очевидно по заръка на неговия патрон Борисов, за да обслужи неговите интереси. Сега парламентът трябва да му разплита политическата интрига", заяви още Станишев. И допълни: "Става ясно, че за пореден път в навечерието на избори президентът играе на политическо инженерство". "Жалко че за първи път от 24 години имаме президент, който служи вярно на една партия, която му изработи този пост и то с изборни измами", завършва соцлидерът.

Плевнелиев си навлече гнева на депутатите и с изтеклата в медиите информация за тайна среща във Виена с ръководството на EVN. Ако има данни за нерегламентирани контакти на президента Росен Плевнелиев с ръководството на EVN, то той трябва да бъде разследван за тях. Около тази теза се обединиха депутатите Борислав Гуцанов и Антон Кутев от БСП, Мустафа Карадайъ от ДПС и Магдалена Ташева от "Атака", а повод за коментарите стана отворено писмо на лидера на "България без цензура" Николай Бареков до председателите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан. Депутатите уточниха, че няма решение на групите им, но разследване е нужно.
В него Бареков посочва, че преди две седмици е призовал парламентарно представените партии да подкрепят внесеното от народния представител Румен Йончев "искане за разследване на дейността на Росен Плевнелиев в качеството му на министър и президент".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай