Плевнелиев подкрепя "Южен поток", но по европейски

Плевнелиев подкрепя "Южен поток", но по европейски | StandartNews.com

Пловдив. Призовавам премиера Пламен Орешарски и цялото правителство да обявят открито пред обществеността какви ще са техните действия от тук нататък по задълбочаващия се проблем с газопровода „Южен поток" от наша страна. Това обяви в пловдивското село Садово президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава подчерта, че неговата позиция е "за" "Южен поток", но по европейски, което означава, че е категорично против изпълнение в нарушение на европейското законодателство.

"Настоявам министър-председателят да заяви в прав текст пред българския народ ще се съобразят ли управляващите с позицията на Европейския съюз по този въпрос", заяви Плевнелиев и допълни, че за него е голяма тайна как българската страна ще синхронизира действията си с европейското законодателство, а същевременно Европейската комисия заплаши страната ни с наказателна процедура за неговото нарушаване.

"Как така ще се случи това при положение че вече обявиха кои са изпълнителите и как така ще се случи синхронизирането с европейското законодателство при положение, че имаме някаква дълбока тайна и много информация, която управляващите дължат днес на народа", коментира президентът.

"Искаме да кажете в прав текст какво ще направите, как ще го направите и искаме да го направите по европейски", заяви още Плевнелиев по въпроса с газопровода. Очаквам пълна прозрачност от страна на кабинета по тази тема, защото, когато се управляват милиарди няма какво да се крие, допълни Росен Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай