Неделя,

Плевнелиев подкрепя "Южен поток", но по европейски

От: Администратор -
A
A
A

Пловдив. Призовавам премиера Пламен Орешарски и цялото правителство да обявят открито пред обществеността какви ще са техните действия от тук нататък по задълбочаващия се проблем с газопровода „Южен поток" от наша страна. Това обяви в пловдивското село Садово президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава подчерта, че неговата позиция е "за" "Южен поток", но по европейски, което означава, че е категорично против изпълнение в нарушение на европейското законодателство.

"Настоявам министър-председателят да заяви в прав текст пред българския народ ще се съобразят ли управляващите с позицията на Европейския съюз по този въпрос", заяви Плевнелиев и допълни, че за него е голяма тайна как българската страна ще синхронизира действията си с европейското законодателство, а същевременно Европейската комисия заплаши страната ни с наказателна процедура за неговото нарушаване.

"Как така ще се случи това при положение че вече обявиха кои са изпълнителите и как така ще се случи синхронизирането с европейското законодателство при положение, че имаме някаква дълбока тайна и много информация, която управляващите дължат днес на народа", коментира президентът.

"Искаме да кажете в прав текст какво ще направите, как ще го направите и искаме да го направите по европейски", заяви още Плевнелиев по въпроса с газопровода. Очаквам пълна прозрачност от страна на кабинета по тази тема, защото, когато се управляват милиарди няма какво да се крие, допълни Росен Плевнелиев.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички