Петков: В БСП не знаем кой определи министрите

Петков: В БСП не знаем кой определи министрите | StandartNews.com

София. "В БСП доста въпроси се замазват, не знаем кой определи министрите". Това каза в сутрешния блок на бТВ Румен Петков, бивш вътрешен министър и партиен фактор в БСП.

Петков разкритикува избора на Десислава Терзиева за министър на регионалното развитие. „Колкото повече тази дама е в правителството, толкова по-зле", отсече той. И се възмути, че за първи път Националният съвет не е направил оценка на 100-те дни на кабинета. "Така се дистанцираме от правителство, което подкрепяме", каза той.

Въпреки че големият проблем на правителството е неяснотата, а хората на улицата се борят за морал, не трябва да има предсрочни избори сега, смята Петков. По думите му може да се намери балансирано национално отговорно решение за избори. Той обобщи, че политическата обстановка в страната е лоша, по-лоша от всякога.

„Видимо е, че БСП е в криза на идеите. Това е болезнена, но вярна констатация", призна Румен Петков, но с уговорката, че хората в партията не са се изчерпали и тя има интелектуален потенциал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай