Петков ядосан заради дипломатите, Нинова - непреклонна

Петков не каза еднозначно дали преговорите за нов кабинет с БСП ще бъдат подновени

Петков ядосан заради дипломатите, Нинова - непреклонна | StandartNews.com

На някои среди им е много удобно фокусът да се измести върху ситуацията с руските дипломати, заяви премиерът в оставка Кирил Петков след разговори в Народното събрание с парламентарната група на БСП и лидера на партията Корнелия Нинова.

Вчера Нинова обяви, че левицата прекратява преговорите за съставяне на правителство с „Продължаваме промяната“ заради отзоваването на 70 руски дипломати.

„Няма еднолично решение. Влязохме в детайли за всички стъпки. Проверката е започнала от март. Имаме три сериозни доклада от ДАНС, после група в МВнР, после Съвета по сигурност. Реално цялата институционална машина е работила по този въпрос“, каза Петков.

Той допусна, че единствената му грешка в случая е комуникационна.

На въпрос дали преговорите за нов кабинет с БСП ще бъдат подновени, Петков не даде еднозначен отговор. „Мисля, че диалогът с БСП продължава. Основните цели на държавата и рисковете са много по-големи“, каза премиерът.

Кирил Петков запозна парламентарната група на БСП с целия процес на взимане на решение за изгонването на руските дипломати - кога е започнало, в какви формати, кои са участвали, кои са информирани. Това не променя позицията ни от вчера. Ще се върнем на масата за преговори, когато „Продължаваме промяната“ предложат друг кандидат за премиер. Това каза Корнелия Нинова след изненадващата среща с Кирил Петков в парламента.

Петков е заявил, че днес се ще се събере изпълнителният съвет на ПП и ще обсъждат въпроса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай