Петков сравни войната в Украйна с Априлското въстание

Нападна остро президента

Петков сравни войната в Украйна с Априлското въстание | StandartNews.com

Премиерът Кирил Петков сравни войната в Украйна с Априлското въстание.

ВИЖ ОЩЕ: Петков в Буча и Бородянка: Пълен ужас! (ВИДЕО)

"Представете си, ако някой беше казал по време на Априлското въстание: "Ами, най-добре е това въстание много бързо да свърши, тези хора да нямат възможност да се защитават, за да има по-бързо мир." Това позиция ли е? Нашата история е свързана с примери на хора, които не са се примирили с агресор, който иска да потъпче възможността на едни хора да правят собствения си избор", каза Петков по време на посещението си в Бородянка. Днес представителна група на управляващата коалиция, начело с Петков и без участието на БСП е в Украйна. Тя ще посети най-пострадалите от войната места и ще се срещне с президента Володимир Зеленски.

"На Зеленски ще кажа, че България няма да бъде безучастна в тази трагедия. Ние ще гласуваме за военната помощ за Украйна. Ще продължим да я подкрепяме. Това не е само техен проблем. Ако руската държава продължава да стреля, искаме ли го този мир?", попита Петков.

И остро коментира президента Румен Радев, който в сряда твърдо се обяви против изпращането на оръжия в Украйна.

"Президентът Радев няма да коментирам. Вчерашното му изказване беше неразбиране на ситуацията. Позорната част е идеята, че най-добре да не се помага на Украйна, за да свърши войната по-бързо. Ние (едва ли не - б.р.) сме съгласни Русия да победи, за да ни се махне този проблем с войната", анализира премиерът думите на Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай