Петков се заигра с "Бандата на Оушън", Желязков дава думата на Клуни

Обсъждат промените в Изборния кодекс

Петков се заигра с "Бандата на Оушън", Желязков дава думата на Клуни | StandartNews.com

Председателстващият заседанието на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ и съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков се заиграха с "Бандата на Оушън" и Джордж Клуни.

По време на дебатите за промените в Изборния кодекс Петков излезе на трибуната, за да изрази притесненията, свързани с премахването на записващите устройства от машините и от камерите. По думите му, в тази поправка мотивът може да е само един – възможността да се открадне демократичният вот на гражданите.

„Ако се замислите, и не зная дали от там не е инспирирана тази поправка, във филма „Бандата на Оушън”, преди да откраднат парите от сейфа, изключват камерите.

И аз мисля, че може би от там идва тази мотивация да се изключат камерите, да се премахне възможността да се записват устройствата, за да може кражбата на демократичния вот на българските граждани да се случи, още по-големият паралел с този филм, за съжаление, е, че когато се открадне вотът, това е първата и най-важна стъпка да се откраднат техните данъци. Така че, когато има такива поправки, в които няма втори мотив...”, заяви той.

„Призовавам ви този текст изцяло да отпадне, защото просто някои неща може да не са толкова очевадни, но когато искате да изключите камерите и да спрете паметта на машините, това ясно показва единствения мотив на цялото нещо, което толкова дни се случва – кражбата на демократичния вот, който ще води до кражбата на техните данъци”, посочи в заключение бившият премиер.

Веднага след изказването му Десислава Атанасова и Тома Биков от ГЕРБ вдигнаха картите си, за да покажат на председателстващия заседанието, че искат да се изкажат.

„Благодаря ви, г-н Петков. Бих дал реплика на Джордж Клуни, но го няма в нашия състав, затова – г-н Карадайъ, след това Десислава Атанасова".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай