Петков се сопна на Митрофанова. Даде й нареждане

Трябва да спре да се изявява по медиите, обяви премиерът в оставка

Петков се сопна на Митрофанова. Даде й нареждане | StandartNews.com

Премиерът Кирил Петков се сопна на руския посланик Елеонора Митрофанова, която обяви днес в обръщение към българите, че след като нотата за изгонване на 70 руски дипломати, не е изтеглена, ще предложи на президента Владимир Путин да закрие посолството на Москва в София.

ВИЖ ОЩЕ: Скандалът расте. Митрофанова бясна, обяви новия ход на Русия

„Нито един дипломат не трябва да си позволява да дава ултиматуми на българската държава“, коментира Петков.

„Тя трябва да спре да се изявява по медиите, а дипломатическите отношения между България и Русия трябва да продължат, но никоя държава не трябва да си мисли, че нечий си дипломат ще поставя условия на свободна и независима България. Това няма как да се случи", каза още сваленият с вот на недоверие премиер.

Моята молба към Руското посолство е наистина те да оттеглят тази нота, продължи Петков.

Няма опасност за каквото и да било. Просто Митрофанова се опитва да играе със страховете на хората. Мисля, че от Външното министерство на руската държава ще й кажат да смекчи този тон, допълни премиерът.

Петков коментира и защо е предложил Асен Василев за премиер. „Изцяло сам го направих“,„С това решение показах, че няма пост или позиция, която да е по-важна от това да спасим България от кризите.

Човекът, на който аз сложих моето име зад него, е човек, с който започнахме промяната рамо до рамо. Той е с безупречна репутация, невероятна честност“, допълни Петков за Василев.

„Следващата седмица ще отворим дискусиите с всички независими депутати, които бяха на ръба от коя страна да бъдат. Надявам се, че моето решение днес ще им помогне.

А самият кабинет кога ще се реди… това ще се реши следващата седмица“, заяви Петков в отговор на въпрос дали ще заеме някои министерски пост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай