Петков с първи думи за имунитета на Борисов

Според Асен Василев Европа се намира на кръстопът

Петков с първи думи за имунитета на Борисов | StandartNews.com

Кирил Петков с първи коментар за поискания от Прокуратурата имунитет на Бойко Борисов.

"Вярваме в истинското правосъдие, но то не трябва да е бухалка", заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” пред журналисти пред Президенството. 

ВИЖ ОЩЕ: Напрежението ескалира! Прокуратурата стъжни живота на Борисов

Както "Стандарт" писа, предложението на СГП до главния прокурор е изготвено във връзка с досъдебно производство, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител /пране на пари/. От събраните доказателства може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина.

„Истинският гарант на демокрацията са протестиращите. В България има гражданско общество, което като види атака към демокрацията, пълни площада. Това е истинската гаранция, че това което успяваме да променим, ще остане променено. Хората, които искат да върнат старите служби за сигурност, реално усещат, че губят историческото си време", каза още Петков, цитиран от Нова. По думите му реформите в службите за сигурност са неизбежни. 

Според Асен Василев Европа се намира на кръстопът. „Спуска се нова желязна завеса, която разделя Европа на две – свободна, демократична просперираща или Европа на бившия Съветски съюз. Националните предатели са тези, които искат да отклонят България от това да стои от правилната страна на тази желязна завеса", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай