Понеделник,

Петков попари Гешев, остри думи за прокуратурата

От: Агенция Стандарт -
3172
Петков попари Гешев, остри думи за прокуратурата
A
A
A

"Прокуратурата в България не работи. Факт е, че Иван Гешев за мен е абсолютно компрометиран. Вече дори на ниво Европейски съюз. Факт е, че последните действия бяха ясно отразени по всички медии, но този път имаше една съществена разлика – една и съща информация влезе както в Европейската прокуратура, така и в българската. Вече e много трудно да се прави скрито-покрито."

Това каза премиерът Кирил Петков по време на годишния отчет на Министерството на вътрешните работи.

Премиерът поздрави МВР, че е на страната на народа. В момента премиерът отчете, че се намираме във времена на промяна и всеки трябва да застане от страната на закона, на народа или от тази на статуквото, корупцията и на недосегаемите.

„Това, което се убедих в последната година, е че МВР е институция, която избра и е част от институциите в България, които са от страната на закона и народа”, каза премиерът по време на годишния отчет на силовото ведомство.

Петков поздрави МВР, че в страната ни е имало честни избори. „Ако това не се беше случило, ако имахме купуване на гласове, ако можеха местните дерибеи да продължават да контролират голяма част от гласовете на българския народ, всички ние може би нямаше да сме тук днес”, отчете той.

По думите му „дори опозицията не може да каже нищо по този повод”. „Факт е, че в българския парламент в момента партиите са позиционирани така, както българският народ ги е избрал”, категоричен е Петков.

Министър-председателят поздрави МВР и Бойко Рашков за това, че „законността се връща в България”. „Няма я идеята за недосегаемите. Никой не е над закона. Вече няма наши, няма ваши. Има закон, който трябва да се спазва”, допълни той.

Петков обясни, че правителството не се страхува. „Не ни е страх нито от хората на подземния свят, които имаха големи връзки с предишната власт, нито от хората, които са били част от корупционния модел на предишната власт”, добави той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички