Кирил Петков спешно търси 20 000 човека

Голямата ни цел са местните избори

Кирил Петков спешно търси 20 000 човека | StandartNews.com

Обединението между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще е първа политическа сила и ще има мнозинство, заяви пред Нова телевизия съпредседателят на ПП Кирил Петков.

„Вчера бях с „Демократи за силна България”, с Христо Иванов, с хора от зелената партия на г-н Панев. Знаете ли силата, когато усещаш обединение за една обща кауза. Ние имаме общи приоритети, общи ценности, обща кауза. Задачата ни следващите 3 месеца е да върнем надеждата”, каза Петков.

Той коментира, че индивидуалните битки не могат да стигнат до добър резултат.

„Вече сме шест партии заедно. Но виждам дълга редица от граждански организации, които мога да се присъединят към нас за следващите избори. Например „Правосъдие за всеки”, „Спаси София”, екипът „За София”, има групи в Стара Загора, в Пловдив”, каза Петков.

„Всичките имат жажда за промяна на средата, в която живеем. Осъзнаваме, че проблемът е един и същ – задкулисието, корупцията, липсата на правосъдие. Докато не разчистим тези базови проблеми, различията ни са дребнотемие”, коментира той.

Петков обясни, че дори и да не се намерят места в листите за парламентарните избори, ПП търсели хора, които да поемат битката за местната власт.

„Голямата битка са местните избори. Там имаме нужда от 20 000 човека, общински съветници, свестни хора ни трябват”, каза Петков.

„Не само, че ще бъдем първа политическа сила, в това съм сигурен, но ние ще имаме огромно мнозинство”, каза Петков.  „Вярвам, че в следващия парламент, не само ще сме първа политическа сила, а ще наложим правилата и бъдещият стандарт на правителство напълно да зависи от нас”, продължи съпредседателят на ПП.

„Съединението прави силата – трябва да започне извън тази сграда, за да сме силни после вътре”, смята още той.

Петков потвърди, че с ДБ ще се явят с общ кандидат на местните избори в София. Очаква и „Спаси София” да е с тях.

Относно обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че от ПП са спечелили много пари от войната в Украйна, Петков каза: „Моята грешка е, че влязохме в обяснителен режим. Спирам да се занимавам с неговите „борисовки”, каза Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай