Петков обяви акция срещу решение на последния служебен кабинет

Внасят предложение за вкарване обратно на контрола на държавата в пристанище „Росенец”

Петков обяви акция срещу решение на последния служебен кабинет | StandartNews.com

Внасяме предложение за вкарване обратно на контрола на българската държава в пристанище „Росенец”. Това обяви преди малко в кулоарите на парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Нашето предложение ще прекрати концесията на пристанището, която беше увеличена от служебния кабинет с 24 години без мотиви, поясни той.

Петков каза още, че очаква ГЕРБ-СДС също да подкрепят предложението им.

"Вярваме, че контролът на това пристанище е ключов за българската държава и всички ключови инфраструктури трябва да бъдат в контрола на България. Знаете, че винаги е имало съмнения какъв е контролът върху това пристанище", каза още той.

Според Петков това е една голяма и ясна стъпка към влизането ни в Шенген. От Министерството на транспорта уверили, че могат да оперират това пристанище.

"Ние от години говорим за това, че българската държава трябва да възстанови контрола върху това пристанище и сега, когато Русия обяви България за вражеска страна, предприемаме действия да се ограничат възможностите Русия да използва българска инфраструктура, която да снабдява с финансови средства Русия", каза от своя страна и Атанас Атанасов.

Той посочи, че имат данни, че през това пристанище минава контрабанда.

"Една част от нефта, който се внася, не се декларира пред българската държава и приходите, които реализират концесионерите отиват за подпомагане на Русия", допълни Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай