Четвъртък,

Петков навести миньорите на път към Пловдив

От: Стандарт -
173
Петков навести миньорите на път към Пловдив
A
A
A

Министър-председателят Кирил Петков е на посещение в комплекса „Мини Марица-изток“ в Раднево. Премиерът проведе срещи с миньори, с представители на синдикални организации и се запозна на място с производствения процес, съобщи БНТ.

Пред работещите в комплекса министър-председателят подчерта важността на Маришкия басейн за енергийната система на България. Петков акцентира върху ключовата роля на запазването на въглищните мощности в следващите години и възможностите, които Планът за възстановяване и устойчивост предвижда за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. В контекста на начертания от Плана хоризонт за действие в момента се разработват социалните и икономически мерки за подкрепа на регионите във връзка със справедливия преход в сектор енергетика.

Следобед целият актив на ПП пристига под тепетата за учредителното събрание на бъдещата партия, която Кирил Петков и Асен Василев ще оглавят като съпредседатели. Събитието ще се проведе в конгресния център на панаира, а началото му е в 17 часа. Очаква се форумът да приключи по тъмно, защото привиканите  500 делегати трябва да гласуват устав и състав на ръководните органи. Обяснението за късния начален час на учредяването е много ангажименти през деня на премиера и министрите на ПП, които ще бъдат и основни действащи лица на конгреса. Първи от членовете на правителството в Пловдив ще пристигне министърът на транспорта Николай Събев. В 16 ч. той ще посети индустриална зона "Марица", където ще коментира проекта за градска железница, който беше включен в Плана за възстановяване, пише "Марица"

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички