Петков каза какъв риск грози Западните Балкани

Той отказа да отговори дали ще поиска оставката на вътрешния министър Бойко Рашков

Петков каза какъв риск грози Западните Балкани | StandartNews.com

„Не съм информиран за това. Но ако се окаже вярно, просто ще е пълно безобразие. Министерският съвет е контактна точка за Европейската прокуратура. Ако се опитват да видят кой влиза и излиза от МС, за да видят кои са хората, подаващи сигнали, това ще е просто поредният саботаж. Ще разпоредя да разбера дали е така. Това би било поредното безобразие от Спецпрокуратурата. Трябва да се види много внимателно дали се опитват да контролират хората, които искат да дават сигнали към нас, защото знаят вече, че те отиват директно при г-жа Кьовеши”. 

Това каза премиерът Кирил Петков в отговор на въпрос дали Специализираната прокуратура е изискала справка от Министерския съвет за това какви хора са влизали в сградата на правителството.

По темата за войната в Украйна, Петков заяви, че в момента има риск Западните Балкани да са втора конфликтна точка.

"Най-лошото, което може да се случи за нас, е Западните Балкани отново да са високо-рискови от гледна точка на сигурност, политически и тн. Затова за България РС Македония става още по-важен геополитически въпрос", каза министър-председателят.

"Тяхната Конституция включва колективни права. Преброяването на истинския брой на българите в РС Македония ще стане реално тогава, когато успеем да постигнем промяна на това нещо", допълни Кирил Петков.

Той отказа да отговори дали ще поиска оставката на вътрешния министър Бойко Рашков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай