Пеканов скептичен за еврозоната. Посочи защо няма да влезем на 1 януари

България е получила пари по Плана за възстановяване и устойчивост само при управлението на служебните кабинети

Пеканов скептичен за еврозоната. Посочи защо няма да влезем на 1 януари | StandartNews.com

Източник: бТВ

С голяма вероятност няма да влезем в еврозоната на 1 януари 2025 г. Това прогнозира пред бТВ бившият служебен вицепремиер по управление на европейските фондове Атанас Пеканов.

Той смята, че има много работа, която трябва да се свърши, за да може България да въведе единната европейска валута. В срока от 1 януари 2025 г. няма да влезем в еврозоната, но през юни, ако ни приемат, ще ви донеса една торта "Сахер" от Виена, обеща Пеканов, въпреки че е скептичен за влизането ни в клуба на еврото през лятото на следващата година.

Пеканов изтъкна, че България е получила пари по Плана за възстановяване и устойчивост само при управлението на служебните кабинети.

За напрежението около ротацията и ще има ли нови предсрочни парламентарни избори, Пеканов посочи, че сглобката доста дълго време ще издържи и има вероятност да има някакво разбирателство накрая. Хората не можаха да разберат какво толкова има да делят. Трябва да се намерят правилните мнозинства, за да се случат реформите, настоя той.

Според него обществото не е научило какво точно искат управляващите помежду си след двата извънредни брифинга снощи.

Атанас Пекaнов заяви, че не е получавал обаждане от президента Румен Радев да е част от евентуален служебен кабинет, ако се стигне до нови избори. "Много далеч сме от разговори за служебно правителство", добави той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Бай Пас
преди 1 месец

Този от всички е най-измисления "играч" на президента Румен Радев

Откажи
Колкото и да лъжете
преди 1 месец

На 1ви Януари ЩЕ ВАКАРАТ ЕВРОТО!! Защото по ПЛАН 2027 го правят цифрово няма време да ни лъжат докато сменим парите си ще изчезнат в ДИГИТАЛНИТЕ ИМ ЩУРОТИИ!!!! ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ НАРОДА КАК НЯМА ДА ИМА ИНФЛАЦИЯ С ЕВРОТО,САМО СТОЙТЕ И ГЛЕДАЙТЕ КАК НЯМА!!! ОСВЕН,ЧЕ ИНФЛАЦИЯ ЩЕ БЪДЕТЕ ОГРАНИЧЕНИ ЗА ТОВА КАК И КОГА ДА СИ ХАРЧЕТЕ ПАРИТЕ,ТОВА ГО ИМА ДОКУМЕНТИРАНО И ТЕПЪРВА ЧАКА ДА ГО ВКАРАТ!!!!

Откажи