Пеевски влезе в парламента, хиляди привърженици на ДПС го аплодират

Депутатът от ДПС се появи пред сградата на Народното събрание заедно с лидера на партията Мустафа Карадайъ

Пеевски влезе в парламента, хиляди привърженици на ДПС го аплодират | StandartNews.com

Делян Пеевски влезе в парламента. Той се появи пред сградата на Народното събрание заедно с лидера на партията Мустафа Карадайъ.

Двамата минаха през множеството, което ги посрещна с възгласи "ДПС! ДПС!". Над 3 000 членове и симпатизанти на Движението са се събрали пред парламента, за да искат оставката на правителството.

Заедно с тях са зам.-председателят и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, депутати, кметове и активисти от ДПС. 

На въпрос "за" или "против" вота на недоверие е, Пеевски заяви, че винаги е "срещу олигарха Иво Прокопиев, срещу премиера Иво Прокопиев". 

"Да, Иво Прокопиев се провали като премиер, този път управляваше явно, след като няколко правителства преди това го правеше задкулисно", обясни още Пеевски. 

Снимка: Пресцентър ДПС

Протестът,  който посрещна депутатите с аплодисменти и възгласи "ДПС!", бе организиран от кмета на община Белица Радослав Ревански. Той  бе организатор и говорител на един от протестните митинги, които се проведоха в София срещу кабинета на Кирил Петков. Разрешителното за протеста бе получено на името на сдружение „Толерантност“, в което участват представители на над 60 български общини от различни политически сили.

Снимка: Пресцентър ДПС

"Искаме свалянето на правителството, защото всички български общини сме на прага на фалита", обясни кметът Ревански.

Снимка: Пресцентър ДПС

<iframe width="1116" height="628" src="https://www.youtube.com/embed/Q37hLm-f37I" title="Пеевски се появи на протест срещу Кирил Петков" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай