Пеевски: Темата НЗОК приключи. Ще има регламент за регулаторите

В управлението, в изпълнителната власт няма да се включваме, подчерта той

Пеевски: Темата НЗОК приключи. Ще има регламент за регулаторите | StandartNews.com

Разумно е партиите, които подкрепят правителството и конституционното мнозинство, да направят регламент за назначенията в регулаторите, ще участваме в това. Така лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира решенията на срещата в парламента между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев. Пеевски също участва в разговора. На  него бе решено управляващите партии да изработят регламент за назначенията в регулаторните органи.

ВИЖ ОЩЕ: Ново проучване! Делян Пеевски с най-голямо влияние при вземането на политически решения

Ще се включим в регламента, който касае конституционното мнозинство и регулаторите, каза Пеевски. И отново подчерта: „В управлението, в изпълнителната власт няма да се включваме, нито на ниво министри, нито на ниво зам.-министри. Да е ясно. Видяхте колегите, които дойдоха при вас в какъв състав бяха, за да е ясно кои са управляващите. Ние подкрепяме”.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски спечели първия мач в политическия ММА

Ще имаме хора в регулаторите, както в БНБ, която също е регулаторен орган, имаме представител, каза Делян Пеевски.

Темата с касата приключи. Ще бъде поискана оставката и на шефа на касата, и на зам.-шефа. Процедурата ще тръгне наново по нов регламент, съобщи той.

След като експертите на ДПС прегледат обстойно бюджета на НЗОК и след като преценят какви корекции са необходими, Движението ще вземе решение как ще гласува на първо четене.

Премиерът, ако започне да работи за хората, ще разговаряме с него, ако прави разумни неща. Пълна подкрепа има вицепремиерът Габриел, заяви Делян Пеевски.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Jesika
преди 4 месеца

Най-продаваното лекарство за отслабване в света е вече и в България. Бързи резултати, подходящи за всеки, абсолютно безопасни, ще отслабнете без диета и спорт, резултатът е гарантиран, eто oфициaлния caйт.----- http://gg.gg/ketobg

Откажи