Пеевски отвя Корнелия Нинова и Антоанета Цонева

БСП и Демократична България катастрофираха в Благоевград и Пазарджик

Пеевски отвя Корнелия Нинова и Антоанета Цонева | StandartNews.com

Да се изправиш срещу Делян Пеевски. Това си пожела нежното острие на Демократична България - Антоанета Цонева в началото на кампанията, като обяви епична битка за Пазарджик.

Така тя реши да търси реванш заради лидера си Христо Иванов, който на миналите избори загуби битката с Пеевски и не успя да вземе мандат във Велико Търново за "Демократична България".

В желанието си да постигне максимален брой гласове тя обиколи всички махали в региона, дори се качи на каручка в Пазарджик.

Какво обаче показват резултатите?

ДПС не само не е съкрушено, но и стана втора сила. Вдигна своя резултат с 4600, стигайки до 14 621 гласа(19.02%). Пеевски спечели с лекота и втори мандат от региона. Антоанета Цонева не само не помръдна партията си от устойчивото седмо място, но и намали личния си резултат с 200 гласа - до 2643(3.44%), които не й стигат за депутатско кресло от Пазарджик.

Наистина епична, но... загуба.

Още една смела дама се надяваше на реванш с Пеевски. Корнелия Нинова се изправи като водач на листата в Благоевград след като преди 5 години Бойко Борисов я упрекна, че не й стиска да излезе на избори срещу депутата от ДПС.

Нинова също обиколи села и паланки, бизнесът я посрещаше с овации, но след изборите аплаузите са за Пеевски, не за лидера на БСП.

И в Благоевград той изведе ДПС от трето на второ място, увеличавайки резултата му с повече от 2100 гласа на 21221 (18.71%).

Успехът на Нинова се изразява в това, че успя да помръдне столетницата от пето на четвърто място, осигурявайки 800 гласа повече. Той обаче веднага бе последван от местен леден душ.

Партийната организация в Пиринско вдигна бунт още преди началото на кампанията, защото на първите две места Нинова бе сложила себе си и д-р Георги Михайлов.

Сега социалистите Класираха с преференция местния Богдан Боцев, който ще е и единственият депутат на БСП, ако Нинова влезе от 25-ти МИР в София.     

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай