Пеевски категоричен! Кабинетът е стабилен

Депутатът от ДПС направи ключов анализ на кабинета

Пеевски категоричен! Кабинетът е стабилен | StandartNews.com

Благодаря на всички партии, които подкрепиха това решение, което е в името на хората. Мисля, че направихме нещо много хубаво, дано хората са доволни от нас. 

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Направих каквото мога за хората, това е най-важно!

Така народният представител от ДПС Делян Пеевски коментира решението за одобряване на Споразумението между министър-председателя, представители на МС, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор „Енергетика“, гласувано днес в Парламента.Пеевски потвърди парламентарната подкрепа за действията на правителството, при условие, че то изпълнява поетите политически ангажименти и отговорности.

Смятам, че няма никакви предпоставки да го няма това правителство. То си върши работата, категоричен бе той.

Исканият от опозицията вот на недоверие не застрашава бъдещето на кабинета, тъй като той се ползва от опозицията като предизборен пиар трик, заяви Делян Пеевски.Правителството ще изпълни не само това решение, то ще има време да изпълни и много други решения през следващите години, категоричен бе Пеевски.

И допълни - смятам, че евроатлантическото правителство е изключително стабилно и не виждам какво може да го бутне.Единственото, което би застрашило съдбата на кабинета е неизпълнение на ангажиментите към хората. Делян Пеевски подчерта, че ако това изпълнение е налице, правителството ще има подкрепа, ако ли не – „ние ще бъдем с хората“

На въпрос относно енергийния министър, Пеевски коментира, че са получени уверения от министър Радев за изпълнението на постигнатото споразумение с енергетиците и миньорите на 100 процента. Ние ще наблюдаваме това изпълнение много изкъсо, категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай