Пеевски: Направих каквото мога за хората, това е най-важно!

Доверието към кабинета не е безгранично, каза депутатът от ДПС

Пеевски: Направих каквото мога за хората, това е най-важно! | StandartNews.com

"Направих каквото мога за хората. Това е най-важното - хората да са доволни и да решим проблемите. Кой го е свършил не е толкова важно". Така Делян Пеевски отговори на журналистите за приноса му в довеждането на преговорите с протестиращите миньори и енергетици до успех.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски категоричен! Кабинетът е стабилен

Ако енергийният министър се е подписал вчера под нещо, което смята за неизпълнимо, веднага ще му искаме оставката. Ние сме дали доверието си на кабинета, но то не е безгранично, коментира народният представител от ДПС. Повод бе изказването на министър Румен Радев, че седемте точки от подписаното вчера споразумение между премиера, министри, депутати и синдикати са "трудно изпълними".

Ако нещо не се изпълни от обещанията към хората, ние ще бъдем с тези хора тук, отпред, предупреди Пеевски.

Той подчерта, че на министърът на енергетиката е присъствал и участвал в преговорите за споразумението. Енергийният министър трябва да си мери приказките. Ако е имало нещо да каже, е трябвало да го каже, заяви още Делян Пеевски.

Разбрах, че г-н Борисов е казал да идва веднага. Нека да дойде веднага и да обясни какво има предвид с изказванията си, посочи още Пеевски.

Напрежението на практика е стихнало, протестират само още някои работници от мините - обсъждат нещата. Надявам се да няма политически момент, защото видяхме, че някои партии се набъркват в протестите, коментира Делян Пеевски.

Хората е хубаво да прочетат внимателно какво сме се споразумели с тях и ще видят, че е в техен плюс. Когато го осмислят, надявам се всичко ще бъде наред, подчерта Пеевски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай