Пеевски: Благодарение на ДПС беше поправена една несправедливост

НС прие промени в Кодекса за социално осигуряване

Пеевски: Благодарение на ДПС беше поправена една несправедливост | StandartNews.com

Днес Народното събрание прие промени в Кодекса за социално осигуряване, с които бе дадена възможност на репресираните от комунистическия режим да получат достойни пенсии. Предложението е на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, подкрепено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Атанас Атанасов от ДБ и Кирил Петков от ПП и депутатите от ДПС.

Пеевски: Няма логика заради един министър да не се случи ротацията

Сега законът дава възможност на репресираните, които са били в затвори, трудово-възпитателни общежития, лагери и места за задържане, както и навършилите 16 години за времето, през което не са работили, защото са били интернирани, да имат възможност да придобият срещу заплащане до три години недостигащ осигурителен стаж. 

Делян Пеевски: Руска схема с български паспорти е нечуван пробив в сигурността

Благодарение на ДПС беше поправена една несправедливост, каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Той благодари на депутатите от парламентарните групи на ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ за подкрепата. 

Пеевски: Пълна прозрачност на съдебната система

Делян Пеевски изрази удовлетворение, че с този акт бе решен проблем, който е на дневен ред повече от 34 години, но едва днес репресираните, жертви на т.нар. “възродителен процес” получиха справедливост,  която заедно със солидарността и равнопоставеността са в основата на демократичната и правова държава.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай