Пече се нова партия. Ще атакува на местните избори

Целта е да може да излъчи общински съветници

Пече се нова партия. Ще атакува на местните избори | StandartNews.com

Хитът на последните местни избори в София - Борис Бонев, създава своя партия, твърди „Флагман“. Целта е той да може да излъчи общински съветници в местния парламент в столицата догодина.

Бонев получи близо 11% като кандидат-кмет през 2019 г. Тогава от сдружението „Спаси София“, което той представлява, издигнаха и кандидати за общински съветници.

Те също получиха много гласове, но се явиха като независими вместо в партийни листи. Поради правилата на изборната игра обаче в Столичния общински съвет (СОС) попадна само Борис Бонев.

Изчисления показват, че ако „Спаси София“ бе намерила „ракетоносител“ за явяване с листа на партия или коалиция, тя щеше да има около 10 общински съветници.

Източник от ръководството на „Спаси София“ разкрил, че вече са предприети стъпки за запазване на име за нова партия, с която те ще се явят на местните избори през есента на 2023 г. 

Очаква се идните месеци да бъдат извървени и съответните процедури за регистрацията на партията. Дали тя ще се казва отново „Спаси София“, засега остава тайна.

Борис Бонев не крие в медийните си изяви, че отново планира да се кандидатира за кмет на столицата.

Той се надява на обединение с противниците на ГЕРБ най-вече в лицето на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. От там обаче може да имат други намерения...

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай